Milupa

Milupa je vodilna evropska proizvajalka otroške hrane. Njeni začetki segajo v davno leto 1921, ko je Emil Pauly v mestu Friedrichsdorf blizu Frankfurta ustanovil Pauly GmbH. Kmalu zatem je leta 1925 s kombinacijo njegovega imena EMIL PAULY nastala Milupa. Prvi izdelek je nastal leta 1930, in sicer prepečenec za otroke, istega leta pa tudi ovsena kaša. Leta 1933 je prišlo na trg „Paulyjevo hranivo“, leta 1957 mleko z medom Nektarmil, leta 1959 pa Miluvit. Sledili so leta 1964 Milumil, 1968 pa Aptamil.
Danes je Milupa GmbH & Co. KG del koncerna Danone, ki je vodilni proizvajalec hrane v Evropi. V centralnem laboratoriju v Friedrichsdorfu potekajo intenzivne raziskave kako mleka za dojenčke po sestavi čim bolj približati zlatemu standardu - materinemu mleku. Tako je Milupa pionir v razvoju LCP- dolgoverižnih večkrat nenasičenih maščobnih kislin in dodajanju prebiotičnih oligosaharidov v mleka za dojenčke.
Trenutno je na slovenskem tržišču prisotnih preko 40 izdelkov te multinacionalke. Število izdelkov se iz leta v leto povečuje in pokriva že vsa glavna področja otroške prehrane. V našem programu boste našli začetna in nadaljevalna mleka, dietetična živila za posebne zdravstvene namene (krči, zaprtje, alergije, driska, polivanje ...), mlečne žitne kašice, BIO žitne kašice in čaje. Vsi naši izdelki so brez konzervansov, umetnih barvil in arom.

Več informacij o izdelkih Aptamil najdete TUKAJ.
Odgovore na pogosta vprašanja v zvezi s prehrano dojenčkov lahko preberete TUKAJ.