ÖLZevi recepti za vsako priložnost

Riesen toast s slanino, krompirjem in skuto

8 (opečenih) rezin ÖLZ RIESEN TOASTa
24 rezin slanine ali pancete
200 g krompirja (kuhan v lupini, olupljen in vroče stisnjen)
100 g puste skute
sesekljan svež majaron
2 žlici sveže sesekljanega drobnjaka
sol
črni poper iz mlinčka
120 g naribanega sira

V pečici pri temperaturi 180°C hrustljavo zapečemo slanino na pekaču, obloženem s peki papirjem.  Pečeno slanino položimo na papirnato brisačo ter pustimo, da se ohladi. Zdrobimo jo na večje kose.
Ohlajen, olupljen in stisnjen krompir na hitro zmešamo s skuto ter dodamo začimbe.
ÖLZ RIESEN TOAST rezine obložimo s krompirjevo mešanico, bogato potresemo s pečeno slanino ter potresemo z naribanim sirom.
V ogreti pečici (180°C) na hitro zapečemo.
Poleg lahko ponudimo kisle kumarice, vložene gobice in podobno.



Riesen toast s skuto in medom

4 rezine ÖLZ RIESEN TOASTa
200 g polnomastne skute
4 žlice medu
2 jajčna rumenjaka
60 g praženih, nasekljanih mandljev
200 g rezine jabolk (odvisno od sezone, sladke ali kisle sorte, kot npr. Elstar)
majhen ščepec cimeta
8 majhnih lističev mete

Gladko vmešamo skuto, med, rumenjaka in mandlje.
Neopečene rezine ÖLZ RIESEN TOAST namažemo s pripravljeno maso približno 0,5 cm na debelo.
V ogreti pečici (Pri 180°C) pečemo približno 4-6 minut.
Potresemo s sveže naribanim jabolkom ter posujemo z malo cimeta. Po želji lahko dodamo sveže lističe mete.



Lososova marinada

ÖLZ RIESEN TOAST
240 g losos file (priložen preliv)
80 g Granny Smith jabolko, narezan na majhne kocke
1/2 čajne žličke sveže naribanega ingverja
Sok 1/2 rezine limone
nekaj kapljic sojine omake
20 g sladke gorčice
1 žlica kisle smetane
1 čajna žlička medu
ščepec soli
malo sladkorja
60 g fino narezano mlado čebulo

Lososov file narežemo na  kocke, velikosti 1 cm, dodamo na kocke narezano jabolko, ingver, limonin sok, sojino omako, gorčico, kislo smetano, med, sol in sladkor, ter gladko zmešamo.
Tako dobljeno marinado lososa po potrebi še dosolimo.
Potresemo z mlado čebulo, ali jo ponudimo poleg.
Postrežemo z vročimi opečenimi ÖLZ  RIESEN TOAST rezinami.